Η 3η Διεθνική Συνάντηση υποστήριξης της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας της ΠΔΕ, διοργανώθηκε στο πλαίσιο ευρωπαϊκής διαπεριφερειακής συνεργασίας του έργου «CHERRY», που εστιάζει στην υποστήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας με άξονα τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων του Πολιτιστικού και Δημιουργικού Τομέα.
Διοργανώτρια Περιφέρεια ήταν η Friuli Venezia Giulia, «Επικεφαλής Εταίρος» του έργου «CHERRY», με μακρά παράδοση στην προώθηση πολιτιστικών φορέων και δράσεων διεθνούς εμβέλειας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης, Τάκης Παπαδόπουλος ηγήθηκε της αποστολής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Εκτός από τους 11 εταίρους του έργου, συμμετείχαν πολιτιστικοί φορείς, με στόχο την δικτύωση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και την ανταλλαγή εμπειριών γύρω από «βέλτιστες πρακτικές» κάθε συμμετέχουσας χώρας. Από την Δυτική Ελλάδα συμμετείχαν η υπεύθυνη του έργου, Σοφία Καρβέλη και οι εκπρόσωποι του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κοτσανά Κωνσταντίνα Βαρελά, Ουρανία Πανταζοπούλου καθώς και ο εκπρόσωπος του Εμπορικού Εισαγωγικού Συλλόγου Γιώργος Αβράμης.
Στις επιμέρους συνεδρίες ξεχώρισαν: