Σειρά συναντήσεων με στόχο τη διαβούλευση με την υγιή επιχειρηματικότητα για την στήριξη της αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου, είχε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος, με εκπροσώπους εταιριών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Βιομηχανική Περιοχή Πατρών.
Αρχικά υπήρξε συνάντηση με τον Διευθυντή Εργοστασίου της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας Βασίλη Γεωργόπουλο και τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων, όπου συζητήθηκαν οι τρόποι που μπορούν να συμβάλλουν στην επιπλέον εξαγωγική δραστηριότητα και ενίσχυση της απασχόλησης προσωπικού, ενώ από πλευρά της εταιρίας αναφέρθηκε ως πλεονέκτημα τόσο για την ίδια, όσο και για ολόκληρη την περιοχή, η ολοκλήρωση του φράγματος του Πείρου – Παραπείρου, καθώς και του νέου τμήματος του εμπορικού λιμανιού της Πάτρας.
Επιπλέον, εκφράστηκε η ικανοποίηση ως προς την έναρξη των εξετάσεων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την αδειοδότηση τεχνικών και μεταποιητικών δραστηριοτήτων, με την οποία παρέχεται το δικαίωμα σε φυσικά πρόσωπα να ασκούν συγκεκριμένη επαγγελματική δραστηριότητα.
Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση της διοίκησης της εταιρίας της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας να γίνει το εργοστάσιο της Αχαΐας, το κεντρικό εργοστάσιο βιομηχανίας , το οποίο μαζί με την αύξηση της παραγωγής και τις συνοδευτικές δραστηριότητες που θα αναπτύξει, θα δώσει και νέες εργασίας, σε μια εποχή που η περιοχή μας μαστίζεται από την ανεργία.
Ακολούθησε συνάντηση με τον πρόεδρο της καινοτόμας και πρωτοποριακής Βιομηχανίας Παραγωγής Φαρμακευτικών Ουσιών C.B.L ., καθηγητή Κλεομένη Μπάρλο και τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Καγκάδη, όπου συζητήθηκε το θέμα των κινήτρων των εξαγωγών και η άρση των αντικινήτρων που υπάρχουν, ιδίως όσον αφορά τις μικροεξαγωγές σε ανταγωνιστικές αγορές Ελβετία, ΗΠΑ κ.λπ.
Τέθηκε το θέμα επιστροφής του Φ.Π.Α., ενώ υπήρξε σύγκλιση στο αίτημα για πάταξη της χρονοβόρας γραφειοκρατίας και της απλούστευσης των διαδικασιών αδειοδότησης των εταιριών υψηλής τεχνολογίας.
Παράλληλα, ζητήθηκε να υπάρξει συνέργια μεταξύ εκπαίδευσης, αυτοδιοίκησης και παραγωγικών μονάδων, ώστε να υπάρξει τεχνική εκπαίδευση στελεχών και εργαζομένων, καθώς προς το παρόν καλούνται εκπαιδευτές από το εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, κατεγράφησαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αφορούν την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρήσεων, η ικανοποίηση από την επέκταση του Προαστιακού Σιδηροδρόμου προς την Κάτω Αχαΐα, κάτι που θα συμβάλλει στη διευκόλυνση τόσο των πολιτών όσο κυρίως των εργαζομένων της εταιρίας αυτής αλλά και των υπολοίπων που δραστηριοποιούνται στην Βιομηχανική, αλλά και το αίτημα για δημιουργία παιδικού σταθμού αλλά και Δημοτικού Σχολείου στην ΒΙ.ΠΕ.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αναπτύσσει ένα πλέγμα δραστηριοτήτων προκειμένου να καταγράψει τις ανάγκες των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται και στις τρεις Περιφερειακές της Ενότητες, να στηρίξει την αναδιάρθρωση παραγωγικού μοντέλου διαβουλευόμενη με υγιή επιχειρηματικότητα και ειδικά στο θέμα υψηλής τεχνολογίας με την ανάπτυξη της πλατφόρμας Έξυπνης Εξειδίκευσης ΡΙΣ III» επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, ευχαρίστησαν προσωπικά τον Περιφερειάρχη αλλά και τον κ. Αγγελόπουλο, λέγοντας πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό η Τοπική Αυτοδιοίκηση να βρίσκεται δίπλα τους και ανοίγει τα «αυτιά» τους για να ακούσει τις ανάγκες τους και τόνισαν πως ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ανταγωνιστής, αλλά συνοδοιπόρος και θα στηρίξει τις αναπτυξιακές προσπάθειες που αναλαμβάνει η Περιφέρεια.