Εξ αυτών, οι 6 είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, οι 23 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, οι 20 ανήκουν στην κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι 7 στην κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης.
Οι ωφελούμενοι θα παραμείνουν στις Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας για περίοδο οκτώ μηνών, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όπως προβλέπεται από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας.
«Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος εξ αρχής έστρεψε τον προσανατολισμό της, σε ό,τι αφορά στα αιτήματα της για ένταξη ωφελουμένων από το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στις Υπηρεσίες της, σε δυο κατευθύνσεις. Πρώτον, στην στήριξη των μακροχρονίως ανέργων. Και φυσικά στην στήριξη νέων επιστημόνων που εξαιτίας των συνθηκών βρίσκονται εκτός εργασίας», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας.
Προσθέτοντας ότι «το πρόγραμμα αυτό δίνει μια ουσιαστική ανάσα σε εκατοντάδες πολίτες στην Δυτική Ελλάδα, ενισχύει τις δεξιότητες και την προϋπηρεσία τους, τούς καλύπτει μισθολογικά και ασφαλιστικά και, επιπλέον, διευκολύνει την επανένταξη τους στην αγορά εργασίας. Ξεκαθαρίζω ότι δική μας, πάγια θέση, είναι η δημιουργία και κάλυψη μόνιμων θέσεων προσωπικού. Εν τούτοις, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα οφέλη του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας για εκατοντάδες οικογένειες».
Αποκατάσταση Τμημάτων της Ε.Ο. Πύργου–Οινόης
Στο μεταξύ, για την εξέλιξη του έργου αποκατάστασης στην Ε.Ο. Πύργου – Οινόης ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, στην διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην διασταύρωση Κουτσοχέρα όπου εκτελούνται εργασίες.
Το έργο «Αποκατάστασης Τμημάτων της Ε.Ο. Πύργου – Οινόης» αφορά στην οριστική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκλήθηκαν από έντονες βροχοπτώσεις και εκτεταμένες κατολισθήσεις των προηγουμένων ετών.
Το συνολικό μήκος της οδού που αποκαθίσταται είναι 710 μέτρα –σε τέσσερα διαφορετικά σημεία– και ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 1.034.000,00 ευρώ, στον οποίο περιλαμβάνεται το σύνολο της τεχνικής παρέμβασης, από την αποκατάσταση έως την φάση της σήμανσης και των διαγραμμίσεων.
«Παρεμβαίνουμε όπου είναι αναγκαίο ώστε να ενισχύεται η ασφάλεια των οδηγών και η απρόσκοπτη προσβασιμότητα σε κάθε γωνιά της Περιφέρειας», ανέφερε σε δήλωση του ο κ. Κατσιφάρας.